8 tips om Halloween te overleven

-

Jaren geleden vierden de Kelten Samhain op 31 oktober. Wat begon als de Keltische oudejaarsdag, ontwikkelde zich tot het grootste griezelfeest van het jaar. Tijdens Samhain, kruipen alle doden van het voorbije jaar uit hun graf op zoek naar een nieuw lichaam om over te nemen. De enige manier om te voorkomen dat de boze geesten in hun missie slagen, is het lichaam zo onaantrekkelijk mogelijk maken. Met maskers en afzichtelijke kledij proberen de Kelten de kwaadaardige figuren af te schrikken. Huizen versierd met spinnenwebben en pompoenen, moeten de geesten op afstand houden. Alle bezetenen worden aan het vuur geofferd…

 

1) Drink good spirits to keep evil spirits away

“What are you going to be for Halloween?” — “I’m going to be intoxicated.”

Bloedklontershotsbloedklontershots
Wat heb je nodig?

 • 30 cl whisky
 • 30 cl appelcider
 • Rode kleurstof (hoeveelheid naar keuze)

Afwerking:

 • Marshmallows (hoeveelheid naar keuze): Rooster de marshmallows en voeg ze toe aan het glas om het gewenste klonter-effect te creëren.

Tip: Zorg voor bloedspatten op je Halloweenkostuum, dan merkt niemand het als je gemorst hebt. 🙂

duivelse martini

Duivelse martini
Wat heb je nodig?

 • 30 cl dry vermouth
 • 30 cl donkere rum

Afwerking:

 • Limoensap, suiker en oranje kleurstof om de rand van het glas te versieren
 • Braambessen (hoeveelheid naar keuze)

Tip: Heb je geen oranje kleurstof? Meng dan rode en gele kleurstof samen. 🙂

Liever een vertrouwd drankje? Geef jouw Sangria een Halloweentouch met appelwormen!

SangriaBlackberry-Apple-Spooky-Sangria-Recipe-3-wm-550
Wat heb je nodig?

 • 50 cl druiven-, cranberry-, granaatappel- of blauwe bessensap
 • 1 fles rode wijn

Afwerking:

 • Blauwe bessen of braambessen (hoeveelheid naar keuze)
 • Appels (hoeveelheid naar keuze)

Stap 1: Giet een deel van het sap in vormpjes om ijsblokken te maken. Voeg eventueel zwarte kleurstof toe voor een extra eng effect en laat de ijsblokjes een nacht in de diepvries staan. Stap 2: Snij de appel in dunne slierten en maak de bessen schoon. Stap 3: Voeg alles samen in een grote, doorzichtige kan en opdienen maar!

Tip: Als je een non-alcoholische sangria wilt, vervang dan de wijn door vruchtensap. 🙂

Naast een ruim assortiment aan verkleedkledij, decoraties, make-up, maskers en andere Halloweenaccessoires, verkoopt Bol nu ook dranken! Ideaal voor onze spooky cocktails.

Bestel bij bol.com via Earnieland en ontvang tot 2% Extra Korting op jouw aankoop! 37821e14837dd46418e5d102ded7f6c5

Drink je toch liever een biertje of frisdrank op Halloween? Dan kan je nog steeds Halloweenproof drinken! Stap 1: Snij een pompoen middendoor en hol hem uit. Stap 2: Plaats een grote kom gevuld met ijs in de pompoen om de drankjes fris te houden.

Tip: De inhoud van een uitgeholde pompoen kan je gebruiken als voorgerecht in een kom heerlijke pompoensoep. 🙂

 

2) Eat more than only Halloweencandy

55c28648097191b5549eb8ab9af68b31

 

 

 

 

Pompoensoeppompoensoep
Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 500 gram vruchtvlees van een pompoen
 • Groentebouillon
 • 250 gram room
 • Citroensap van een halve citroen
 • Peper, zout en nootmuskaat

Vind het recept en nog veel meer Halloweengerechten op Libelle Lekker.

Bestel bij Libelle Lekker via Earnieland en ontvang tot 5% Extra Korting op jouw aankoop!

Op zoek naar een hoofdgerecht om op te smullen na een kom pompoensoep?

Gevulde paprika’s8bbdd366ef3dad072e06293458dff27e
Wat heb je nodig?

 • 4 oranje paprika’s
 • 2 uien
 • 4 tomaten
 • 1 rode peper
 • 400 gram gehakt
 • 100 gram geraspte kaas
 • Rode kidneybonen (hoeveelheid naar keuze)
 • 4 eetlepels Guadalajara kruiden

Tip: Wil je de Halloweensfeer doortrekken in het hoofdgerecht? Snij dan de paprika’s uit zoals op de foto! 🙂

Het volledige recept en nog veel meer recepten zijn te vinden op de webshop van Hello Fresh.

Bestel je ingrediënten bij Hello Fresh via Earnieland en ontvang tot 20% Extra Korting op jouw EERSTE aankoop!

30115769e837a0b27860a8b489bb18ae

Om het dessert leuk te dresseren kan je werken met sinaasappelen. Hol de vruchten uit en snij een leuk gezichtje uit de schil. Je kan het zelfgecreëerde schaaltje opvullen met fruit, chocolademousse, crème brûlée, panna cotta of andere lekkernijen!

 

3) Decorate your house before it’s haunted

b94ffb1a462bb623d71f10db328c0b23

De Kelten wouden dat hun huis er zo onaantrekkelijk mogelijk uitzag zodat geesten hun interesse verloren en vertrokken naar een andere woonplaats. Huizen versierd met spinnenwebben, pompoenen en zelfs vleermuizen zorgden voor de grootste kans op een vrijstelling.

Zoals elk jaar is een uitgesneden pompoen met een eng gezicht een echte topper in oktober, maar ook andere Halloweenversieringen doen het goed! Wees creatief en steek zelf iets in elkaar of koop de meest spookachtige spullen online.

 

halloweendecorartie

Geen zin om zelf te knutselen? Geen nood, tal van webshops verkopen Halloweendecoratie!

 • Bol.com pakt uit met raam-deur- en muurdecoratie voor zowel binnen als buiten, feestpakketten voor Halloween en zelfs taartversieringen. Bestel bij Bol.com via Earnieland en krijg tot 2% Extra Korting op jouw aankoop!mat met voetstappen
 • Wil je je genodigden echt de stuipen op het lijf jagen? Bij Collishop krijg je voor slechts € 11,99 een loper met bloedspatten! Nog veel meer verkleedaccessoires en Halloweendecoratie vind je op de webshop. Bestel bij Collishop via Earnieland en krijg 2,63% Extra Korting op jouw aankoop!
 • Geen idee hoe je je feesttafel kan inrichten? Hema heeft een groot aanbod Halloweenversieringen om je tafel af te werken! Bestel bij Hema via Earnieland en krijg tot 3% Extra Korting op jouw aankoop!
 • Fun verkoopt naast verlichting, tafeldecoratie en Halloweenversiering ook de leukste Halloweenoutfits voor groot en klein met bijhorende accessoires zoals pruiken, maskers en zelfs Halloweenmake-up. Bestel bij Fun via Earnieland en krijg tot 1,75% Extra Korting op jouw aankoop!

Tip: Geen zin om te poetsen deze maand? Laat het stof en de spinnenwebben hangen en vertel iedereen dat het Halloweenversiering is! 🙂

4) Watch a horror movie to prepare for what’s coming

Alleen echte durvers kijken op Halloween een horrorfilm om optimaal te schrikken! Bij Mediamarkt heb je keuze tussen een ruim aanbod films met de nodige dosis spanning. Toppers om te griezelen zijn Insidious, The Shining, Chucky, The Ring, Poltergeist, Blair Witch, The Exorcist, Friday The 13th, The House On Haunted Hill en Paranormal Activity.

the shining 1.gif

WAARSCHUWING: Bekijken op eigen risico.

Koop je dosis horror aan op Media Markt via Earnieland en krijg tot 2% Extra Korting op jouw aankoop!

 

5)   Download the scariest Halloween songs to keep ghosts at a distance

image

iTunes pakt uit met een speciale editie Halloweenmuziek om je griezelavond te optimaliseren. Download the playlist “The Nightmare Before Christmas” met liedjes zoals “This Is Halloween”, “Jack’s Lament” en “Oogie Boogie’s Song” om de doden op afstand te houden. Wat is jouw favoriete Halloweensong?

Download jouw griezelnummers bij iTunes via Earnieland en ontvang tot 3,5% Extra Korting op jouw aankoop!

 

6) Dress to impress the deceased

Inspiratie nodig voor een leuke Halloweenoutfit? Naast de vertrouwelijke Disneyoutfits, doen ook andere celebrities het goed op Halloween! Kies voor een look gebaseerd op iemand die dit jaar vaak ter sprake kwam zoals Meghan Markle of de look van het personage uit jouw favoriete film. Ook superhelden en stereotypes zijn nog steeds helemaal in, voeg een angstaanjagende factor toe en je bent helemaal Halloweenready!

 

Tip: Geef steeds jouw eigen touch aan de outfit voor een extra origineel effect! Halloween is an opportunity to be creative! 🙂

Vind je niks in jouw kleerkast? Ga dan naar de webshop van Light in the Box en scoor voordelige Halloweenoutfits. Shop jouw Halloweenkostuum bij Light in the Box via Earnieland en ontvang tot 4% Extra Korting op jouw aankoop!

“Scary, scary Halloween night. Dress up in a costume and make sure it can fright!”

 

7) Go to Halloween paradise where horror happens

Toch meer zin om Halloween te vieren op verplaatsing?

bellewaerdeSpeciaal voor Halloween kan je vanaf 13 oktober voor Halloween attracties, verbluffende decors en spookhuizen terecht bij Fiesta Mortal in Bellewaerde. Boek snel jouw tickets bij Bellewaerde via Earnieland en ontvang tot 2,63% Extra Korting op jouw aankoop.

 

plopsacoOok Plopsa Coo doet mee met de Halloweengekte en organiseert op 31 oktober de Halloween Nocturne. Het evenement wordt afgesloten met een vuurshow en vuurwerkspektakel aan de voet van de watervallen van Coo. Boek snel jouw tickets bij Plopsa Coo via Earnieland en ontvang tot 3,85% Extra Korting op jouw aankoop!

 

logo walibiIn Walibi kan je van 13 oktober tot 4 november genieten van het grootste Halloweenevenement van België met shows, spookhuizen en scare zones voor zowel jong als oud. Boek snel jouw tickets bij Walibi via Earnieland en ontvang tot 2,1% Extra Korting op jouw aankoop!

 

logo-bobbejaanlandBobbejaanland griezelt mee en organiseert van 17 oktober tot 4 november maar liefst 7 waanzinnige spookhuizen, 3 unieke scarezones, 2 sensationele shows en 4 nocturnes met een spectaculaire afsluiter. Speciaal voor Halloween! Boek snel jouw tickets bij Bobbejaanland via Earnieland en ontvang tot 3% Extra Korting op jouw aankoop!

 

logo dinseylandZoek je het liever iets verder? Voor de 90e verjaardag van Mickey Mouse organiseert Disneyland het Halloween Festival. Je kan Mickey’s grootste griezelfeest bijwonen van 1 oktober tot 4 november. Boek snel jouw tickets op Disneyland Paris via Earnieland en ontvang tot 1,25% Extra Korting op jouw aankoop!

 

8) Save money on your Halloween purchases with Earnieland

Vergeet niet om Earnieland GRATIS te activeren op je favoriete webshops en ontvang een EXTRA KORTING op al jouw online aankopen. Registreer nu!

Earnieland-Logo_01 (1)

Heb je zelf nog leuke ideeën of tips voor Halloween? Deel ze met ons en andere Earnielanders!

image

Hoe werkt Earnieland?