De voordelen van online shopping

-

Iedereen kent het wel…. Het gemak van online shoppen. Maar waarom is het gemakkelijker dan door de winkelstraat lopen? Wist je dat het idee van online aankopen doen komt van de televisie? Tel Sell had tussen de reclames door een commercial en verkocht zo haar producten. Eind jaren negentig, toen het internet extreem opkwam, zijn we gezamenlijk gaan kopen via internet. In 2007 werd er voor 4 miljard euro alleen al in Nederland online gespendeerd. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van thuiswinkelen? Wij hebben even wat op een rijtje gezet.

Online je verlanglijstje in huis halen is natuurlijk gemakkelijk. Je kan thuis blijven zitten en hoeft geen rekening te houden met sluitingstijden. Als je thuiskomt van het werk of school en geen kans had om je winkelkar te vullen kan je nog heerlijk even winkelen bij Amazon, Desigual of Topbloemen.

Ook kan je gemakkelijk achtergrondinformatie krijgen. Je hebt verschillende fora waar je informatie kan vinden over het product of dienst dat jij wil bestellen. Wil jij bijvoorbeeld een outfit bij Urban Outfitters kopen, een vakantie boeken bij Thomas Cook of misschien wel een tablet of pc bij Bol.com bestellen, dan kan je uitgebreid op zoek gaan naar reviews.


Webshops kunnen in vergelijken met fysieke winkels hun kosten lager houden. Hierdoor zijn de prijzen in de winkelvaak hoger dan online. Waarom shop je dan niet je favoriete badjas online in plaats van fysiek? De parfum die iedereen herkent als je langsloopt  kan je vanaf nu ook online vinden.

Als je in de winkel staat en je ziet wat leuks kijk je dan of het ergens anders goedkoper is? Durf jij het aan om misschien de laatste broek of bloesje in jouw maat te laten hangen en verder te kijken voor een betere prijs? Online gaat dit natuurlijk veel gemakkelijker. Je zit met twee tellen op een andere site waar ze precies dezelfde broek verkopen.  Dit hoeft niet alleen om kleding te gaan. Je kan kijken waar een wasmachine het goedkoopst is of de banden van je auto aan een spotprijs te koop staan. Je kan het zo gek maken als je wil.

Je kan natuurlijk alles vergelijken en afwegen maar uiteindelijk gaat het om je gevoel als je iets koopt. Maar als je iets wil kopen weet je dan direct waar je product toe in staat is? Online staat er meestal wat het product kan. In de winkel moet je eerst een bediende erbij roepen om te vragen of hij of zij het wil verduidelijken voor je.  Wil jij een horloge kopen en is je vraag alleen maar of hij water resistent is, dan zie je dat online onmiddellijk staan bij de specificaties.  Misschien wil je wel de details weten over batterijen. Wacht niet op die bediende en zoek het zelf op.


Soms is privacy ook wel fijn tijdens het shoppen. Wil jij bijvoorbeeld artikelen kopen die je liever niet in de winkel zelf koopt kan dat geheel anoniem online. Het wordt thuis afgeleverd en je hoeft de deur niet uit.


Bij online bestellingen plaatsen zijn er twee voordelen. Ten eerste worden pakketjes bij de meeste online winkels gratis bij je thuis bezorgd. Ten tweede worden deze erg snel geleverd, soms zelfs in het weekend. Wat gemakkelijk kan zijn als je een fulltime job hebt.


Een groot pluspunt van online shoppen is uiteraard dat bijna iedere winkel tegenwoordig online te vinden is. Earnieland biedt vele webshops aan. Wellicht zit jouw favoriete shop er ook bij en profiteer je nog es van de Extra Korting die Earnieland je biedt. 

Wil je meer tips over geld verdienen met online shoppen? Bekijk dan snel deze video.

Happy Online Shopping :)

Tip: Start je online shopping vanuit Earnieland en verlies zo geen enkele korting!