Valentijn

-

Valentijn 2017 komt er weer aan en Cupido is klaar om zijn pijltjes af te schieten. Koppels kopen cadeautjes voor elkaar of gaan lekker uit eten. Singles gaan voor de ultieme datenight & er zijn er zelfs die deze dag kiezen om in het huwelijksboodje te stappen. Earnieland zorgt er voor dat je alle nodige materialen hebt om je (bijna) lief in de watten te leggen. Maar wist je dat Valentijn niet overal op dezelfde manier gevierd wordt?Verenigde Staten

De Amerikanen vergeten deze dag zeker niet. Ze doen niets liever dan de liefde voor elkaar te tonen op de meest creatieve manieren. Elk jaar spenderen ze 18 miljard dollar aan snoep, wenskaarten, chocolade en juwelen. Wenskaarten worden niet enkel aan de partner gegeven maar ook aan veelvuldig naar vrienden en familie gestuurd. Het meest populaire snoepje in de Verenigde Staten zijn de kleine suikerhartjes waar boodschappen op staan zoals ‘Be mine” of “Kiss Me.” Je kent ze zeker wel want elk jaar worden er miljarden van geproduceerd waardoor eigenlijk iedereen op de wereld wel ééntje zou kunnen krijgen.

 

Zuid-Korea en Japan

In dit deel van de wereld zijn het de mannen die verwend worden. Ja, meisjes, je leest het goed: de mannen! Zij worden samen met familie, vrienden en zelfs collega's door de vrouwen extra vertroetelt. Maar geen zorgen, de vrouwen krijgen alle liefde terug op 24 maart. In Azië is dat hun speciale dag gekend als 'Witte dag', dan gaan de jongens de meisjes verwennen met zelfgemaakte taart en koekjes.

 

Finland

Iedereen die single is moet in Finland zijn. In dit land hoef je je geen zorgen te maken over alleen te zijn op deze dag. Hier vieren ze immers Valentijn onder vrienden. Alhoewel het daar geen Valentijn heet maar wel 'Vrienden dag'. Doe ze nog maar eens vol, santé!

 

Peru

Omdat heel het land in carnaval stemming is in deze periode van het jaar, hebben de meeste inwoners van Peru vakantie op 14 februari. Bloemen staan voor de Peruanen op nummer één als hét geschenk voor Valentijn. Heel opmerkelijk is, dat ze geen rozen aan elkaar geven maar wel orchideeën. Peru is namelijk wereldwijd gekend voor zijn orchideeën… en Machu Picchu. :)

 

Brazilië

Hier vieren ze Valentijn niet. In plaats daarvan houden ze een heel groot feest op 12 juni om “Sint Anthony” te vieren, de heilige sint van het huwelijk. Eigenlijk is het carnaval in Rio hun wereldberoemd feest voor singles en toekomstige koppeltjes. Dit moeilijk te evenaren event begint op 24- en eindigt op 28 februari 2017. De show, de straat parties, de samba parades en de flashy bals bezorgen meer dan 1 miljoen feestvierders 4 dagen lang een niet te vergeten “valentijn”. ;)

 

Cadeaus voor de mannen:

 

Een verrassing bedenken is niet altijd even gemakkelijk. Het is net kerst geweest en waarschijnlijk heb je geen cadeau-ideeën meer achter de hand. Wij zouden Earnieland niet zijn als we jou daar niet een handje mee zouden helpen.We moeten toegeven, iets vinden voor de mannen vinden we toch al iets moeilijker dan iets voor de vrouwen. Probeer het maar eens. Ga bijvoorbeeld naar de webshop van Hema. Het eerste wat je zal zien is vormen (vooral hartjes dan) en gadgets in 99 soorten roze. Onmogelijk om aan een man te geven dus. Iets wat we geleerd hebben in onze research, is dat de liefde van de man door de maag gaat. Dus, iets waarmee je een man altijd gelukkig kan maken is met een “diner voor twee”. Toevallig hebben wij Groupon in ons aanbod waar je deals kan vinden voor jouw regio en de Extra Korting is altijd mooi meegenomen.

 

Cadeaus voor de vrouwen:

 

Zelfs dé cliché verrassing “bloemen” of een “boeketje rozen” maakt de vrouw nog altijd blij. Maar als je iets extra wil doen voor je vriendin/vrouw, kan je misschien een hotel boeken bij booking, een glamoureuze jurk kopen bij De Bijenkorf en/of een leuk lingerie setje aanschaffen bij Pabo. Zo maak je de avond helemaal af! Hoe meer je er een pakketje van maakt, hoe avontuurlijker je wederhelft je zal vinden en dit kan wel al eens tellen op Valentijn. ;p

 


Hier stopt het niet hoor. We hebben nog andere cadeautips. Een shop zoals The Hut is “the place to be” als je inspiratieloos bent. Zij hebben een categorie 'Gifts' waaruit je kan kiezen uit gifts for her, him en couples. (Zij, hem en koppels). Geloof ons op ons woord als we zeggen dat er superleuke dingen tussen zitten!

 

Wil je het cliché spelen en een bos bloemen laten aan huis leveren voor je hartendief? Dan kan Euroflorist je daar bij helpen. Ze hebben een speciale categorie voor Valentijns boeketjes.

 

Eet je grote liefde liever snoep dan dat ze op restaurant gaat? De shop van M&M’s bied je de kans om gepersonaliseerde snoepjes te maken in elke kleur die je maar wil. Je kan ook kiezen in welk soort verpakking je ze wil en in welke hoeveelheid.

 

Eigenlijk kan een geurtje elke persoon opfleuren en die koop je natuurlijk online met Extra Korting via Earnieland bij ICI Paris XL. Nergens anders vind je geen grotere keuze.

 

Wie hierboven niet echt iets vindt, verwijzen we graag door naar onze speciale categorie op Earnieland, Valentijn. Check it out.

 

Happy Online Valentine Shopping :)